Muay thai – Kickboxing – K-1

Sporttakken

THAI BOX – KICK BOX – K-1

THAI BOX http://nl.wikipedia.org/wiki/Thaiboksen
KICK BOX http://nl.wikipedia.org/wiki/Kickboksen

THAIBOKS

Thaiboks (Thai: Muay Thai) is een rechtstaande vechtsport die al eeuwen bestaat. Het werd in Thailand en buurlanden in tijd van vrede beoefend door de soldaten en boeren. Het is een dynamische en explosieve sport, zonder franjes, die zowel sierlijk als spectaculair is.

De praktijk heeft uitgewezen dat Thaiboks één der meest effectieve en complete verdedigingsporten is. Men maakt gebruik van alle natuurlijke wapens van het lichaam. Hierdoor vereist deze sport veel training van de beoefenaar. Het scheenbeen wordt in deze sport zowel offensief als defensief gebruikt.

KICKBOKS

Het Kickboksen is een afgeleide van het Thaiboksen waarbij directe en doeltreffende technieken in snelle combinaties worden gegoten.  Ook de zogenaamde “low kicks” die op de bovenbeenspier belanden worden veel gebruikt en hebben een bijzonder effectieve uitwerking.

Nederland behoort tot de absolute wereldtop in het Kickboksen met diverse wereld- en Europese kampioenen, en K-1-winnaars. Ook in België kent Thai- en Kickboksen een grote opmars en groeit het aantal clubs fors.

THAI BOX TECHNIEKEN

Stoten Hoofd, lichaam.
Ongeveer gelijk in het boksen.
Trappen Hoofd, lichaam, benen.
Niet naar rug, gewrichten en kruis.
Knieën Hoofd, lichaam, benen.
Afhankelijk van categorie.
Ellebogen Hoofd, lichaam.
Hoofd meestal niet toegelaten in België.
Andere Been vasthouden en 1 techniek uitvoeren,
clinchen (omarmen), beenveegtechnieken, duwen.

Sporten - Muay Thai - Kickboxing

Advertisement